Klasa 2 technikum hotelarskiego wybrała się na najsłodszą wycieczkę, jaką można sobie wyobrazić … do fabryki czekolady E. Wedel w Warszawie. Podczas zwiedzania mogliśmy poznać tajniki produkcji czekolady krok po kroku, staliśmy się odkrywcami, zdobywając dogłębną wiedzę na temat procesu powstawania czekolady. Interaktywne muzeum opowiadało słodkie dzieje czekolady, inspirowane również niezwykłą historią rodziny Wedlów, która stworzyła to niesamowite miejsce. Zwiedzając mogliśmy dotykać, wąchać i testować do woli. Drugim etapem wycieczki było Muzeum Świata Iluzji, gdzie złudzenie optyczne płatało nam figle, ale to już najlepiej zobaczyć na zdjęciach.
8 października - korzystając z pięknej jesiennej pogody wybraliśmy się spacerkiem wraz z uczniami klasy 3I na kręgle, a następnie poszliśmy do pizzerii.
Wyjście było nie tylko świetną okazją do aktywnego spędzania czasu, ale również do zacieśniania relacji koleżeńskich.
Opiekunowie:
Wioletta Kręciewska
Agnieszka Żarska.
No i się zaczęło. Drugie szkolenie z zakresu "Kreowania deserów" rozpoczęte. Młodzież z Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych pod okiem p. Mirosławy Anzulewicz przygotowuje słodkości, które kuszą samym wyglądem. Chyba częściej będę odwiedzał tę pracownię, a nuż... Dziewczyny naprawdę się starają, a wszystko dzięki projektowi pn. "Czas na zmiany" finansowanego ze środków UE.
POWODZENIA NA ZAJĘCIACH
Autor : Mirosław Kozioł
2 października uczestniczyliśmy w lekcjach Instytutu Pamięci Narodowej Delegatury w Olsztynie. Celem spotkania była 80. rocznica zakończenia Powstania Warszawskiego. Przez 63 dni oddziały Armii Krajowej toczyły zacięte boje o każdy budynek, ulicę i barykadę